lunes, 1 de abril de 2013

Ací, Estellés.Amb ocasió del vinté aniversari de la mort del poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés, el departament de Valencià del centre ha estat treballant en la coordinació i planificació d’un seguit d’activitats diverses que han culminat en un Acte Homenatge celebrat el darrer 27 de Març i que comptà amb una ampla col.laboració de tots els sectors de la comunitat educativa.
L’Homenatge donava a conéixer la persona i el context social en què visquè el poeta, així com la seua obra, principalment la seua creació poètica.Al primer objectiu responia l’exposició de fotografies i la recreació de tres espais de la vida quotidiana i familiar del poeta, amb objectes d'aquella época que ens trobem de vegades en els seus poemes: el menjador, l’estudi i el balcó de la casa, espais que representen respectivament tres temàtiques molt presents en les poesies d’Estellés com són la familia i l’amor, els referents literaris, i la vida senzilla del carrer i dels seus conciutadans i amics.
Així, entre tots, vam fer possible veure una taula parada amb coberts i plats per a menjar, cortines que mitigaven el sol fort del migdia, tacetes de café de porcellana fina, gerres, gots i fonts de cristall, una planxa de carbó per a la roba, una ràdio que entretenia quan encara la televisió no existia, un telèfon, una màquina d'escriure, edicions antigues de llibres, un globus del món per a viatjar amb la ment, mobles també d’aquella época com cadires, un escriptori, un silló, un balcó en el qual florejaven els geranis i l’heura creixia descaradament..... i era com un viatge a un altre món, que l'alumnat no ha conegut però que hi vam poder apropar-nos mitjantçant l’estampa recreada.Per a conéixer la poesia d’Estellés l’alumnat ha estat treballant durant tot el trimestre des de les aules amb activitats diverses: creació d’un blog col.laboratiu, il.lustracions pictòriques de poemes, reproduccions de les portades de llibres de l’autor, creació de versions personals de diversos poemes, gravacions en arxius d’audio, creació de poemes-objecte, publicació en l’entrada del centre del poema de la setmana, creació de punts de llibre amb versos seleccionats, publicació en la web de seleccions temàtiques etc ... Tots els nivells educatius han contribuït, des dels més menuts de 1er de la ESO fins els de 2on de Batxillerat.
Però el moment culminant va ser la lectura pública de poemes diversos en el Acte-Homenatge, on vam poder escoltar el recitat d’ alumnes, docents i companys treballadors del centre, que voluntariament volgueren contribuir en el record de la producció poètica d’Estellés. Cadascú trià el poema que per motius diversos li havia agradat més o amb el qual sentia un vincle especial, i eixa particular connexió es va fer palesa en el moment de la recitació, i tots gaudirem en escoltar els versos carregats de sentiment.
L’acompanyament instrumental i del cor d’alumnes del centre, que des del departament de música havien estat assajant i preparant les intervencions amb antelació, contribuí a crear una atmosfera d’allò més emotiva.


Gràcies a tots els qui haveu fet possible aquest acte.


A més a més, es van lliurar els premis del Concurs Literari que organitza cada any l'AMPA, però açò serà per a un altre post.


SERVISCA AQUEST POST DE BENVINGUDA A TOTS ELS QUI DESITGEU PARTICIPAR I COL.LABORAR EN LA TASCA DE FOMENTAR LA LECTURA ENTRE L'ALUMNAT DEL CENTRE.  DES D'AQUÍ FAREM RESSÒ DE TOTES LES INICIATIVES I ACTIVITATS DEL CENTRE RELACIONADES AMB LA LECTURA.  TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA DEL CENTRE, TOTS ELS DEPARTAMENTS I TOTES LES LLENGÜES ESTEU CONVIDATS.¡BENVINGUTS A AD LITTERAM!

2 comentarios:

 1. Amb tot- el petit de Cal Eril

  Amb tot només quedo jo
  tan sols un tros de vent
  que se'n va com tot a l'infinit
  amb molt d'esforç em faig sentir més lliure
  quan tot m'empeny al fons, a l'abisme
  conèixer-vos a tots és tan bonic
  que em fa viure
  que em fa créixer i ser petit alhora
  llavors tempestes com tots els dimecres
  moixons amagueu-vos
  que és tard i vol ploure
  amics de les plantes
  amics de tots nosaltres
  ningú ens treurà mai les ganes de viure
  amb tota la paciència
  de mossegar les ungles
  amb aquesta peresa
  t'enlaires tot d'una
  com molt abans somiaves
  tan alt que no hi arribes
  ningú ens treurà mai les ganes de riure
  amb totes les coses
  que et fan sentir lliure
  amb tan sols aquestes
  va la pena viure

  http://www.youtube.com/watch?v=prtqY7VA0Iw

  http://www.youtube.com/watch?v=6xXiEhHorpQ

  Natalia Cardona 4ºC

  ResponderEliminar
 2. Rodrigo Román 4ºC25 de mayo de 2013, 11:53

  Us recomane "Besos" de Carles Alberola i
  Roberto García perquè és un llibre molt graciós, son discusions de parelles amoroses y fan molt de gracia.

  ResponderEliminar